Több fontos részlet is kiszivárgott az Apple új olcsó mobiljáról
Tech ', Apple hírek

Az Apple három év után adhat ki újabb verziót az iPhone SE-ből. A készülék paraméterei hivatalos forrásból még nem ismertek, de egyre több mindent hallani ezzel kapcsolatban.

A pletykák szerint az Apple 2025 tavaszán mutathatja be a legolcsóbb telefonja, az iPhone SE következő generációs változatát. A készülékre rá is fér a frissítés, tekintetbe véve, hogy a jelenlegi legutoljára kiadott modell 2022-es, ennek fényében pedig nem túl meglepő, hogy az utóbbi időben egyre több információ látott napvilágot arról, hogy milyen eszközre lehet számítani.

Most egy újabb adag információval jelentkezett a 9to5Mac. A lapnap nyilatkozó névtelen forrás arról beszélt, hogy a készüléket modern köntösbe öltöztetik, így hasonlatos lesz az iPhone 14-hez. Ez kifejezetten jó hír, tekintve, hogy a 2022-ben kiadott változat a 2017-es iPhone 8-as vázát kapta meg.

A forrás szerint a 6,1 colos készülék egy 2531 x 1170 pixel felbontású OLED panelt kap kijelzőnek, a Touch ID megszűnik, így az egyetlen biometrikus azonosítási mód a Face ID lesz. Ezt egy 12 megapixeles szelfikamera végzi majd el, ami az iPhone-oknál megszokott notch-on kap majd helyet. A hátoldalon állítólag továbbra is csak egy kamera lesz, mögötte viszont már az iPhone 15-ből ismert 48 megapixeles szenzor dolgozik majd.

A lap arról is ír, hogy processzorként az A18-as chip kerül a készülékbe, ami lehetővé teszi majd az eszközt, hogy a mesterséges intelligenciához kapcsolódó feladatokat is el tudja végezni.

A mobil ára 459 vagy 499 dollár lehet, ez nyers átszámítással 168 ezer vagy 182 ezer forintot jelent. Az iPhone SE 2022-es változatát 429 dollárért dobta piacra az Apple. Magyarországon jelenleg a készülék induló ára 219 990 forint az Apple-nél.

Forrás, szerző: hvg.hu