Ezekkel a rejtett funkciókkal bővült az új iOS-rendszer
Tech ', Apple hírek

Az Apple szeptember elején tartott eseményén az új iPhone, iPad és Apple Watch széria bemutatása mellett az iOS operációs rendszer 18-as verzióját is a nagyközönség elé tárta. A régóta várt szoftverfrissítés szeptember 16-ától letölthető az iPhone XR szériától felfelé minden Apple mobiltelefonra. A Techcrunch összeállítása alapján bemutatunk néhány rejtett funkciót, amelyek a legismertebb újdonságokon túl hasznosak lehetnek a iPhone-felhasználók számára.

Azonban, a mesterséges intelligencia funkciókon kívül is sok újdonsággal bővült az iPhone-ok operációs rendszere amelyeket az Európában élő felhasználók is igénybe vehetnek.

Fotók
A Fotók alkalmazásban külön gyűjteményben jelennek majd meg a dokumentumok, nyugták, kézírásos papírok és QR-kódok, amelyek megkönnyítik a fontos információk megtalálását a fényképek között.
Az alkalmazás innentől automatikusan javaslatokat tesz olyan fotókra, amelyek alkalmasak lehetnek háttérképnek.

A telefonon szerkesztett képek esetén innentől lehetőség van átmásolni a szerkesztéseket (pl.: képarány, fehéregyensúly) több fotóra.
Kamera
A Kamera alkalmazással kapcsolatban korábban sok felhasználó egyik fő panasza az volt, hogy fényképek és videók készítésekor a fülhallgatón keresztül lejátszott zene szünetel. Az iOS 18 orvosolja ezt a problémát, így
a zene innentől nem áll le fotózás vagy videózás közben.

Üzenetek
Az Apple üzenetküldő alkalmazásában innentől lehetőség lesz időzített üzeneteket beállítani, amelyeket a kiválasztott időpontban kap csak meg a címzett.
Az iOS 18-ban van lehetőség a szöveges üzeneteket animált effektekkel (pl.: robbanás, fodrozódás) ellátni.

Forrás, szerző: portfolio.hu