Két orvost, valamint Matthew Perry asszisztensét is vád alá helyezték
Sztárhírek, Külföld

Néhány hónappal ezelőtt jelentette be a rendőrség, hogy nyomozás indult a színész tragikus halála miatt.

Az NBC News szerint csütörtökön letartóztattak Dél-Kaliforniában egy személyt, akinek köze lehet a Jóbarátok színésznek tavaly októberi halálához, míg más források szerint több ember is érintett lehet az ügyben. A fejleményekről elöször egy névtelen forrás számolt be, majd később a hatóságok közölték a részleteket. Mint a New York Times írja, Matthew Perry személyi asszisztensét, két orvost és több más személyt vád alá helyeztek.

A kaliforniai szövetségi bíróságon benyújtott dokumentumok szerint a színész asszisztense és egy ismerőse két orvossal és egy drogkereskedővel együttműködve több ezer dollár értékű ketaminnal látta el a hírességet, és érintettek közül néhányan titkosított üzenetküldő alkalmazáson kódolt nyelvezetet használva bonyolították ügyleteiket.

A Los Angeles-i rendőrség idén májusban közölte, hogy a kábítószer-ellenes ügynökséggel (Drug Enforcement Administration – DEA) és az amerikai postai ellenőrző szolgálattal (US Postal Inspection Service) együttműködve nyomozás indítottak annak, hogy kiderítsék, Matthew Perry hogyan juthatott azokhoz a receptre kapható gyógyszerekhez, amelyek a tragédiához vezettek.

Perryt, aki nyíltan beszélt a függőséggel kapcsolatos problémáiról, 2023. október 28-án találtak rá holtan találták Los Angeles-i otthonában egy jakuzziban. A boncolás során a vérében az általános érzéstelenítés során használt szinthez hasonló mennyiségű ketamint találtak, de a jegyzőkönyv szerint emellett pedig koszorúér-betegség, valamint a buprenorfin nevű szer hatása is hozzájárult a halálához.

Ahogyan korábban írtuk, ugyan a színész halála előtt infúziós ketamin-kezelést kapott depresszió és szorongás miatt, de a jelentés szerint ennek már ki kellett volna ürülnie a szervezetéből, vagyis a halálakor a szervezetében lévő ketamin már nem abból a terápiás kezelésből származott. A dokumentumban emellett az is szerepel, hogy Perry asszisztense szerint a színész pszichiáterhez járt, és előírás szerint napi kétszer szedett buprenorfint.

A Jóbarátok sztárja nem titkolta, hogy gyógyszer- és alkoholfüggőséggel küzdött, és többször járt elvonón. „A függőségem alakulása világosan nyomon követhető, ha megnézitek, milyen húsban vagyok az egyes évadokban: amikor pufi vagyok, akkor az alkoholt toltam, amikor sovány, akkor a bogyókat. Amikor kecskeszakállam van, akkor konkrétan gyógyszereken éltem” – írta memoárjában.

Forrás, szerző: hvg.hu