Kalapáccsal verték szét áldozatuk fejét a rasszista támadók
Érezd!, 18+

A 20 év körüli áldozatot egy kalapáccsal kétszer fejen ütötték egy sikátorban feltehetően rasszista indíttatásból a merseyside-i Kirkdale-ben múlt hét szerdán.

Döbbenetes támadás történt Kirkdale-ben, egy húszas éveiben járó férfit súlyos fejsérülésekkel szállítottak kórházba szerdán, miután három férfi brutálisan lecsapott rá egy sikátorban, olvasható a Mirror-on megjelent cikkben. Az incidens 13:35 után történt a Merseyside-i rendőrség gyorsan reagált az eset. Az áldozatot sürgős orvosi ellátásban részesítették, és a hírek szerint estére állapota stabilizálódott. A hatóságok jelezték, hogy a merényletet gyűlölet-bűncselekményként vizsgálják, faji indítékokat gyanítva a szörnyű tett mögött. Jelenleg két személyt vettek őrizetbe a merénylettel kapcsolatban.

Steve Street nyomozó felügyelő sajnálatát fejezte ki az eset miatt:

Ez egy abszolút provokáció nélküli támadás volt, egy ártatlan emberrel szemben egy csoport részéről. Az áldozatot kétszer fejbe verték kalapáccsal, amit mi rasszista indíttatású támadásként kezelünk. és jelenleg kórházi kezelés alatt áll.

Az angliai Southportban zavargások törtek ki, melyek szintén faji indíttatásúak. Időnként hírességek is áldozatul esnek rasszista atrocitásoknak.

Forrás, szerző: origo.hu