Így változik a plug-in hibridek adózása szeptembertől
Tech ', E-autó

2026. november 30-án végleg lekerül a zöld rendszám a külső forrásból tölthető hibridekről, azonban az 5P és 5N kategóriába sorolt járműveket érintő változások már 2024. szeptember elsején elkezdődnek. Ekkor lép életbe ugyanis az a változás, amit 2024. július 31-én este a Magyar Közlöny 2024. évi 79. számában hirdettek ki. Az építési és közlekedési miniszter 22/2024. ÉKM rendelete a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendeletet módosítja. A változás 2. § (6) bekezdését érinti, ami eddig így szólt:

Ez a mondat 2024. szeptember 1-től az alábbi változatban lesz hatályos:

„E rendelet alkalmazásában környezetkímélő gépkocsi: a tisztán elektromos gépkocsi és a nulla emissziós gépkocsi.”

Ősztől tehát a magyar jogszabályok szerint csak az 5E környezetvédelmi osztályba sorolt tisztán elektromos (2. § 7. bekezdés a pontja) és az 5Z környezetvédelmi osztályba nulla emissziós gépkocsi (2. § 8. bekezdés) számít környezetkímélő gépkocsinak. Tehát ettől az időponttól kezdődően az erre a definícióra hivatkozó jogszabályok nem tekintik környezetkímélő gépkocsinak az 5P környezetvédelmi osztályba sorolt külső töltésű hibrid elektromos gépkocsit (plug-in hibrid gépkocsi) és az 5N környezetvédelmi osztályba sorolt növelt hatótávolságú hibrid elektromos gépkocsit.

Zöld rendszám – ingyenes parkolás
A módosítás első és leglátványosabb következménye, hogy 2024. szeptember 1-től nem kaphatnak zöld rendszámot a belső égésű motorral is rendelkező 5N vagy 5P besorolású elektromos autók (tölthető hibridek vagy plug-in hibridek). A 2024. augusztus 31-ig kiadott zöld rendszámokat nem veszik le automatikusan, azokat egészen 2026. november 30-ig lehet használni az ebbe a két kategóriába sorolt autókon is. Erről a Magyar Közlöny már fent említett számában a 221/2024-es számú kormányrendelet által módosított 326/2011-es kormányrendelet rendelkezik. Ez a módosítás rögzíti, hogy amennyiben egy 5N vagy 5P besorolású járművet 2026. november 30. után zöld rendszámmal használnak, akkor arról a hatóság (praktikusan az autóst megállító rendőr) a helyszínen leveszi a rendszámot, és intézkedik a jármű forgalomból való ideiglenes kivonásáról. Az autó csak az új rendszámok megigénylése és felszerelése után kerülhet vissza a forgalomba.

Mivel az önkormányzati tulajdonban lévő parkolási társaságok többsége a helyi parkolási rendeletekben a zöld alapszínű rendszámhoz kötötte az ingyenes parkolás kedvezményét, a rendszám leszerelésével 2026. november 30-án a parkolási szabály módosítása nélkül megszűnik ez a kedvezmény az 5N és 5P környezetvédelmi besorolású tölthető hibrid autókra. Amely önkormányzatok eddig is külön kezelték a tisztán elektromos és a plug-in hibrid autókat, ott a tölthető hibridek többnyire már eddig sem kaptak parkolási kedvezményt. A zöld rendszámos autóknak ingyenességet vagy parkolási kedvezményt nyújtó városok folyamatosan frissített listája itt található.

Mely városokban lehet zöld rendszámmal ingyen parkolni?


Egyéb kedvezmények
Az 5E, 5N, 5P és 5Z környezetvédelmi osztályba sorolt, részben vagy teljesen elektromos meghajtású autók környezetkímélő gépkocsiként egységesen a következő kedvezményeket élvezték:

gépjárműadó mentesség,
cégautóadó mentesség,
átírási illeték mentesség és
nulla regisztrációs adó.
Bár sokan úgy gondolják, hogy ezek a kedvezmények a zöld rendszámhoz kötődnek, ezeket még a megkülönböztető rendszámtábla bevezetése előtt kapták a környezetkímélő járművek, így a jogszabályok ezeket a kedvezményeket nem a zöld rendszámhoz, hanem a környezetvédelmi besoroláshoz, pontosabban a környezetkímélő gépjármű fogalmához kötik. Emiatt ezeket a kedvezményeket a plug-in hibridek nem a zöld rendszám levételéig (2026. november 30.), hanem csak a környezetkímélő gépkocsi fogalmának változásáig (2024. augusztus 31.) élvezhetik.

Gépjárműadó
A gépjárműadó kérdését az 1991. évi LXXXII törvény (Gjt) szabályozza. Ennek e cikk megjelenésekor hatályos változata az 5. paragrafusban listázza a gépjárműadó alól mentesülő járműveket. Ennek a paragrafusnak a g) pontja így hivatkozik a környezetkímélő gépkocsikra:

„a környezetkímélő gépkocsi,”

Ezek alapján, ha 2024. szeptember 1-től nem számít környezetkímélő gépkocsinak az 5N és 5P kategóriába sorolt jármű, akkor arra ettől az időponttól kezdődően gépjárműadót kell fizetni. De mégsem ilyen egyszerű a helyzet.

A fent idézett sor ugyanis nem definiálja, hogy ez a jogszabály mit ért környezetkímélő gépkocsi alatt. Feltételezhetnénk, hogy automatikusan a már linkelt KöHÉM rendelet az irányadó, de a gépjárműadóról szóló törvény V. szakaszának 18. paragrafusa a 9. pontja a következő definíciót tartalmazza:

„környezetkímélő gépkocsi az a gépjármű, amely a KöHÉM rendelet 2015. július 1-jén hatályos 2. § (6) bekezdése szerint környezetkímélő gépkocsinak minősül, valamint a környezetkímélő motorkerékpár,”

Ez tehát a KöHÉM rendelet egy konkrét időpontban hatályos változatára épít, így a KöHÉM rendelet hiába változik 2024. szeptember 1-től, az a gépjárműadó törvényt automatikusan nem fogja érinteni.

Bár ez alapján könnyen le lehetne vonni azt a következtetést, hogy a gépjárműadó kedvezmény megmarad a tölthető hibridekre is, nagyon valószínű, hogy legkésőbb 2024. augusztus 31-ig módosítani, vagy inkább korrigálni fogják a 18. paragrafus 9. pontját, hogy az a KöHÉM rendelet hatályos változatára hivatkozzon, és akkor a gépjárműadó mentességet élvező körből a tölthető hibridek kikerülnek.

Röviden: 2024. szeptember 1-től (nagy valószínűséggel) gépjárműadót kell fizetni az 5N és 5P besorolású autókra.

A gépjárműadó alapja a forgalmi engedélyben feltüntetett teljesítmény (kW), a díj mértéke pedig az autó korától függően változik.

Forrás,szerző: villanyutósok