Nagyon fontos elektromos Mercik érkeznek
Tech ', E-autó

A Mercedes-Benz elektromos eladásai nem mennek túl jól az utóbbi időben, amit mi sem mutat jobban, mint hogy a C-osztály elektromos modelljét, az EQC-t szépen csendben, minden különösebb bejelentés nélkül kivezették.

Ez azonban nem marad így.

Kenyérkereső
Bár a nagyobb, prémium modelleken kétségkívül többet keres a cég, az Entry és Core kategória kis és közepes méretű modelljei az eladások 86 százalékát teszik ki a márka kínálatában.

Ennek megfelelően nem is maradhat sokáig ütőképes modellek nélkül a márka ebben a szegmensben, a vállalat pedig vérmes reményeket fűz az új generációkhoz.

A vállalat vezérigazgatója Ola Kallenius személyesen erősítette meg, hogy 2026-ban érkezik az új MB.EA platform, amely a következő generációs elektromos C-osztályú szedán és SUV alapjait is adja majd – írja az Automotive News Europe.

Az új modellek várhatóan EQC és EQC SUV néven kerülnek forgalomba és a BMW Neue Klasse kihívói lesznek. Az egyik gyártóbázis Kecskemét lesz.

Az elektromos eladások fellendülését a vállalat egyébként már korábbra, 2025-re prognosztizálja, amelyben fontos szerepet játszanak majd a szintén

új MMA architektúrán érkező belépő modellek, mint például az új CLA.

Ennek koncepcióautó verziója 750 kilométeres hatótávot és 15 perc alatt 400 kilométer visszatöltését ígéri. Az MMA a következő generációs A és B osztályok padlólemeze lesz.

Forrás,szerző: villanyautósok