Vesebetegséget jelezhet az, ha így fáj a dereka
Érezd!, Egészség

ajnos nagyon sokan küzdenek hazánkban és a világon is derékfájdalommal, ennek ellenére kevesen tudják azt, hogy ez a kellemetlen érzés akár egy vesebetegség tünete is lehet.
Az orvosok nem győzik hangsúlyozni, hogy mennyire fontos, hogy odafigyeljünk a testünk jeleire, ugyanis ezáltal sok betegeség kizárható, vagy időben felismerhető. Ez utóbbi különösen fontos az olyan súlyos eseteknél, mint a daganatos megbetegedések, de az enyhébb problémákkal sem árt orvoshoz fordulni.

Hazánkban, ahogy szerte a világon rengeteg személy küzd derékfájdalommal és bár a legtöbb esetben ezek izom vagy ízületi fájdalmak, néhány esetben vesebetegségek tünetei is lehetnek, ezért az orvosok összeírták azokat az eseteket, amikor tudhatjuk, hogy nem a hátunkkal van a probléma.

A derékfájás egyik oka lehet a vesekólika. A vesekólika olyan éles fájdalom, amelyet a vesékből a húgyhólyagba áramló vizelet normális áramlásának zavara okoz. Ez a fájdalom általában az egyik vesében jelentkezik, és a háton lefelé a lábakra is kiterjedhet. Lehet szúró, vágó vagy erős nyomó fájdalom. Vesekólika esetén orvoshoz kell fordulni, mivel vesekő vagy más, kezelést igénylő állapot is társulhat hozzá – írja a Magyar Hírlap.

Az orvosok felhívják a figyelmet arra, hogy a húgyúti fertőzés, a veseelégtelenség és a vesedaganat is okozhat derékfájdalmat.

Forrás,szerző: velvet.hu