Lassult, de még mindig növekedett a világ villanyautó-piaca
Tech ', E-autó

Az idei év első három hónapjában több mint kétmillió tisztán elektromos autó talált gazdára a világon, arányuk pedig elérte a teljes autópiac 10 százalékát.

Európában látványosan lassult a növekedés, és az eddigi No.1 is a második helyre kényszerült.

Európa
A negyedéves áttekintést kezdjük Európával, nézzük, hogyan alakult a villanyautók eladása.

Bár a híradások gyakran arra egyszerűsítik a képletet, hogy az elektromos autók eladásai csökkentek, ez így ebben a formában nem igaz – de ettől még a helyzet nem rózsás.

Az európai autógyártók szövetségének (ACEA) összesítése szerint 2024 első három hónapjában mintegy 448 ezer tisztán elektromos autó talált gazdára az Európai Unió, az EFTA és az Egyesült Királyság országaiban, ami mindössze 0,8 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest.

Maga az európai autópiac is lassulóban van egyébként, a teljes negyedév ugyan +2,3 százalékkal zárt (3,394 millió), de márciusban -5,2%-ot csökkentek az újautó-eladások.

A hajtásláncok versenyében az elektromosok arányának megtorpanása (-0,2 százalékpont) mellett a dízelek további csökkenése (-2 százalékpont), és a nem tölthető hibridek növekedése (+3,7 százalékpont) volt a jellemző. A teljesen hagyományos hajtáslánccal már csak az autók kevesebb, mint fele, 46,8 százaléka készült.

Szokásos ranglistáinkhoz most is állandó forrásunkat, a Cleantechnicát használtuk, így meg kell említeni, hogy az összesítésbe bevont országok száma miatt leheletnyi eltérések lehetnek az ACEA számaihoz képest, de egyébként ők is 13%-os BEV, azaz tisztán elektromos autó részesedést mértek.

Forrás,szerző: villanyautósok