Az Európában eladott villanyautók ötöde már most Kínából jön
Tech ', E-autó

A kínai gyártmányú elektromos autók már sokkal gyakoribbak az európai utakon, mint azt legtöbben gondolnák. Nemcsak amiatt, mert a kínai márkák globális terjeszkedési stratégiájuk részeként folyamatosan szivárognak be az európai piacokra, hanem amiatt is, mert számos, a kontinensünkön népszerű villanyautót Kínából exportálnak. A Transport and Environment legfrissebb publikációja szerint az Európai Unióban tavaly értékesített tisztán elektromos modellek közel ötöde Kínából érkezett.

2023-ban összesen több mint másfél millió teljesen elektromos meghajtású autó talált gazdára az EU-ban, ennek 19,5%-át, körülbelül 300.000 járművet kínai gyárban szereltek össze, de akadnak olyan országok, ahol ez az arány jelentősen magasabb: Franciaországban és Spanyolországban majdnem minden harmadik új villanyautó kínai gyártmány volt.

Autógyártó szerint a legnagyobb részesedés a Tesláé, amely az összes kínai import 28%-áért volt felelős. Ezt követte a Dacia (20%), mely Kínából hozza Európába a népszerű Spring kisautót, és kisebb arányban a BMW is jelen van a felsorolásban.

A T&E kiemeli, hogy egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a tortából a kínai autómárkák: míg 2019-ben csupán 0,4% volt a piaci részesedésük Európában, 2023-ra már 7,9%, 2027-re pedig az európai villanyautó-piac 20%-át is megkaparinthatják. Tavaly az MG, a Polestar, és a BYD vezette a kínaiak előretörését.

Forrás,szerző: villanyautósok