A kínai Tesla jön Szegedre pekingi hátszéllel
Tech ', E-autó

A Szegeden gyárat építő kínai BYD épp most előzi meg a piacvezető amerikai Teslát globális eladásokban. A vállalat üzleti eredményei szárnyalnak, a kilátások pompásak. Peking a 2010-es években rengeteg állami erőforrással támogatta az elektromos autózást – épp ezért Brüsszel épp vizsgálja, hogyan lehetne megvédeni az európai piacot a felszteroidozott kínai gyártóktól. Borítékolható, hogy a magyar állam legalább 100 milliárd forinttal támogatja a szegedi beruházást közvetlenül és infrastruktúrában.

Szijjártó Péter külgazdasági miniszter megerősítette az egy nappal korábbi sajtóértesüléseket: a kínai BYD Magyarországon, Szegeden építi fel első európai üzemét. A miniszter a beruházás értékét nem közölte, mindössze annyit mondott: „a projekt a magyar gazdaságtörténet egyik legnagyobb beruházása lesz, amely nyomán több ezer új munkahely jön létre”. Ezt azért vélhetően helyén kell kezelni, a tárcavezető minden bizonnyal folyó áron számolja a beruházás értékét, és egy hasonló volumenű beruházás értelemszerűen drágább a 2020-as évek közepén, mint mondjuk az 1990-es években.

A beruházást Botka László szegedi polgármester is üdvözölte. Hozzáállása persze még változhat, ha a kormány esetleg a szegedi ipari parkot is különleges gazdasági övezetté nyilvánítja – mint az iváncsait – az iparűzésiadó-bevételeket a megyei szintre átcsatornázva. Láttunk már ilyet, nem egyszer.

A BYD szárnyal

Az viszont egész biztos, hogy nem nagy túlzás szuperlatívuszokban beszélni a beruházásról. A BYD éppen gyors nemzetközi terjeszkedést hajt végre, az európai piac nagy, kiszolgálására egész biztosan nagy gyárat fog építeni. Különösen a német piacra fájhat a kínai gyártó foga, amely a világ harmadik legnagyobb elektromosautó-piaca Kína és az USA után, éves szinten 60 százalékos növekedéssel.

Forrás, szerző: hvg.hu