ÚJ VÍRUS ZÁRHAT MINKET ÚJBÓL A NÉGY FAL KÖZÉ
Érezd!, Egészség

Ismét leállhat az egész világ, és az új vírus veszélyesebb lehet, mint a Covid.
Az egyik angol napilap három neves virológust kérdezett meg arról, hogy várható-e újabb világjárvány, és ha igen, mennyire lesz súlyos. Sajnos, egyikük sem tudott jó hírekkel szolgálni; úgy gondolják, a következő pandémia két évtizeden belül berobbanhat, és akár a betegek közel fele meghalhat.

Madár vagy labor okozza a vesztünket?
Csak X-betegségként emlegetik azt a vírust, amely újabb világjárványhoz vezethet. A szakértők úgy gondolják, hogy valószínűleg egy mezőgazdasági telepről fog indulni, ahol az egyik dolgozó megfertőződik egy állati eredetű betegséggel, amely mutálódni fog. Ugyanakkor, azt sem zárják ki, hogy a katasztrófát az okozza majd, hogy egy laboratóriumból szivárog ki a halálos kór.

2019 óta tudjuk, hogy ezek a sorok nem egy tudományos fantasztikus regény bevezetéséből valók, hanem velünk is megtörténhet. A virológus szakértők szerint leginkább az képzelhető el, hogy a két fő bűnös a koronavírus járvány egy változata és a madárinfluenza lehet – egy olyan vírus, amely megfertőzi a madarakat, ám utána átterjedhet az emberekre is. Nem zárták ki annak sem a lehetőségét, hogy a következő világjárványt esetleg rovarok okozzák, mint a maláriát vagy a sárgalázat. Arra is figyelmeztettek, hogy az X-betegség több áldozatot szedhet, mint a Covid, amely világszerte 7 millió életet követelt. Emlékeztettek az 1918-as influenzajárványra, amelyben becslések szerint 50 millióan hunytak el. Reménysugárként azt említették, hogy az oltóanyag-technika és a vírusellenes szerek gyors fejlődése annak a jele, hogy a gyógyszeripar képes felvenni a harcot egy újabb pandémia esetén is.

kapcsolódóEz az eszköz pár perc alatt jelezheti, ha a közeledben covidos valaki
EZ AZ ESZKÖZ PÁR PERC ALATT JELEZHETI, HA A KÖZELEDBEN COVIDOS VALAKI
Okosszájmaszkot fejlesztenek a kínaiak, amely kimutathatja, ha a közeledben covidos valaki.

TOVÁBB OLVASOM
kapcsolódóAz egész országban ölik a madarakat, mégsem tesz senki semmit
AZ EGÉSZ ORSZÁGBAN ÖLIK A MADARAKAT, MÉGSEM TESZ SENKI SEMMIT
A vízmadarak etetése még az ember számára is veszélyes lehet, a hattyúk, kacsák számára pedig egyszerűen kínzás. Nyáron is.

TOVÁBB OLVASOM
Pesszimisták az új vírussal kapcsolatban
Az egyik megkérdezett szakértő dr. Leonard Mermel, a Brown Egyetem professzora, aki évtizedek óta tanulmányozza a vírusokat. Ő úgy gondolja, hogy a következő járvány valószínűleg akkor robban ki, amikor egy madarakkal foglalkozó telepen valaki megfertőződik egy, a madarak által hordozott vírussal, miközben ő maga is influenzás.

Forrás, szerző: dívány