Feldarabolt tanárnője holttestével bukott le a kannibál gyilkos
Érezd!, 18+

A mészáros ügyvédje úgy vél, védence túl sokat kapott. Noha az eset évekkel ezelőtt történt, az ügy részletei csak most, a fellebbezésnek hála kerültek nyilvánosságra.

Alighanem a közelmúlt egyik legkegyetlenebb gyilkossága zajlott nem is oly távol tőlünk, Lengyelországban, ahol egy fiatal férfi a nyelvtanárnőjét végezte ki, majd darabolta fel. Úgy tervezte, el is fogyasztja a holttestet, erre azonban már nem kerülhetett sor. A kegyetlen gyilkost annak rendje és módja szerint életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, ügyvédje azonban a közelmúltban fellebbezést nyújtott be, mondván: egyrészt túl súlyosnak gondolják az ítéletet, másrészt vitába száll az orvosi szakvéleménnyel, mely szerint védence, ha csak részlegesen is de beszámítható.

Kajetan Poznanski a saját otthonában végzett a neki olaszt tanító Katarzyna Jaroszynskával. Ezt követően a 30 éves nőt feldarabolta, majd a testét egy bőröndbe gyömöszölte. Ezt követően taxit hívott. A sofőrt valahogy sikerült meggyőznie arról, hogy a bőröndben egy vaddisznótetem van, így az hazafuvarozta a gyilkost, aki eleinte áldozata elfogyasztására készült, mivel a filmbéli sorozatgyilkos, Hannibal Lechter nagy rajongója volt, később azonban úgy döntött, inkább felgyújtja a lakását, benne a maradványokkal.

"Meg kellett ölnöm valakit"
Noha a tűzzel épp a gyilkosság nyomait igyekezett eltüntetni, a tűzoltók megtalálták a testet, így hamar kattant a bilincs a most 27 éves Poznanski csuklóján.

Meg kellett ölnöm valakit, hogy megszabaduljak attól a hittől, hogy az emberi élet többet ér, mint egy disznóé vagy egy légyé

– jelentette ki a férfi, akit végül el is ítéltek a 2016-ban elkövetett gyilkosságért. A bíró hidegvérű, tervezett emberölésnek titulálta a esetet, mely kétségtelenül a utóbbi évek legvéresebb lengyel bűnügye. Poznanski ügyvédje fellebbezett, az új ítéletet várhatóan májusban hozza meg a bíróság – írja a Daily Star.

Forrás, szerző: borsonline.hu