Vinul de Dobra
Satu Mare, Satu Mare Sat Dobra Nr.1/A1

Satu Mare, Satu Mare Sat Dobra Nr.1/A1

www.dobravine .ro

office@dobrawine.ro

0744697539

Vinul de Dobra, un vin cunoscut și apreciat de mulți consumatori, pentru calitățile deosebite oferite de condițiile climatice și geografice ale zonei. Satul, este cunoscut pentru producția de struguri pe dealurile ce-l înconjoară, încă din anii 1500.
Aceasta tradiție a fost readusă la viata de Kallos Francisc și familia lui. În anul 2010, el a plantat pe dealurile Dobrei, nu mai puțin de 150 hectare viță de vie, iar în 2012 și 2013, a mai crescut plantația cu încă 140 hectare, având în prezent 290 hectare plantație tânără. Dintre soiurile plantate amintim feteasca neagră, riesling italian, merlot, cabernet sauvignon, sauvignon blanc, pinot noir, cadarcă, mustoasă de Măderat, tămăioasă românească, muscat ottonel...
În familia noastră, producerea strugurilor și al vinului este o tradiție de mai multe generații. Astfel, de copil am avut ocazia să muncesc în vie, alături de bunicii și părinții mei.
Am ales numele cramei, Dobra Wine-Kallos, vrând astfel să subliniem, că vinul de Dobra nu are doar trecut, are și viitor.

Luni-Vineri: 8-18
Sambata: 8-16
Duminica: liber