A Dobrai bor
Satu Mare, Satu Mare Sat Dobra Nr.1/A1

Satu Mare, Satu Mare Sat Dobra Nr.1/A1

http://www.dobravine .ro

office@dobrawine.ro

0744697539

A dobrai bor ismerősen cseng országszerte minden borkedvelő számára. Nem véletlenül: nagy hagyománya van a Szatmár megyei településen a szőlőtermelésnek. A falu határában fekvő domboldalak látványához mindig is hozzátartoztak aszőlőültetvények - már az 1500-as években is bortermő vidékként említik az irásos emlékek.
Ezt a hagyományt keltette új életre Kallós Ferenc és családja, aki 2010-ben 150 hektár, 2012-ben pedig újabb 70 hektár területet telepített be nemes szőlővel. 2013-ban szintén 70 hektárral bővült az ültetvény, ezzel pedig a régió egyik legnagyobb területen fekvő szőlőültetvénye lett a dobrai.
Összesen 14 fajta szőlőt ültettek el, többek között fekete leányka, olasz rizling, merlot, cabernet sauvignon, sauvignon blanc, pinot noir, kadarka, Magyarádi mustos, sárga muskotály is terem az ültetvényen.
Kallós Ferenc családjában nemzedékek óta foglalkoztak szőlőtermeléssel, így már gyermekként élete része volt a szorgalmas, szeretettel végzett munka, amellyel a szőlőt gondozták. Nem véletlen tehát a pincészet névválasztása: a "Dobra Wine - Kallós" pincészet büszkén hirdeti, hogy Dobrán a bortermelésnek nem csak múltja, de jövője is van.

Hétfő-Péntek 8:00–18:00
Szombat 8:00–16:00
Vasárnap Szabad