Bejött az Apple számítása? Sok androidos vált az olcsóbb iPhone-ra
Tech ', Apple hírek

Noha az Apple nem közöl eladási adatokat, egy független elemző szerint idén sokkal több androidos felhasználót sikerült megnyerniük. A siker azonban nem a csúcskategóriás Xs vagy Xs Maxnak köszönhető.

Már az idei iPhone-ok debütálását követő első hetekben arról cikkezett a nemzetközi sajtó, hogy nem áll jól az Apple szénája, ugyanis több gyártósort el sem indítottak. Ezt erősítette az is, hogy egy hónappal az Xr megjelenése után a cég Kínában lejjebb vitte amúgy is olcsóbb mobilja árát.

Mindezek ellenére az Apple sikertörténetként reklámozta telefonját, ami bizonyos szempontból mégsem volt mellébeszélés: a Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) elemzőcég december 26-án publikált jelentése szerint az Egyesült Államok területén, az első 30 napban eladott új iPhone-ok 32 százalékát az XR tette ki, míg az Xs és Xs Max készülékek csupán 35 százalékot. Vagyis az olcsóbbik modell majdnem népszerűbbnek bizonyult, mint a csúcskategóriás és persze drágább változatok.

A CIRP felmérése egy másik érdességre is felhívja a figyelmet, ami szintén az Apple igazát bizonyítja: az olcsóbbik modell hatására idén több androidost sikerült áttérítenie a cégnek. A CIRP 16 százalékról beszél, ennyien váltottak valamilyen androidos mobilról az októberben kijött XR-re, míg az előző év hasonló időszakában ez a szám csupán 12 százalék volt.

Forrás, szerző: hvg.hu