Régi androidos mobilja van? Akkor van egy nagyon rossz hírünk
Tech ', Android hírek

A Google a napokban jelentette be, hogy nem támogatja többé a hét évvel ezelőtt kiadott Android-verziót, az Ice Cream Sandwich-et.

Az Android egyik legnagyobb hibája, hogy egyáltalán nem beszélhetünk egységes rendszerről. A különböző gyártók különböző képességű (és korú) mobiljain különböző verziószámú rendszerek futnak, ami rendkívül megnehezíti és lassítja a biztonsági rések befoltozását. Ez időnként azzal jár, hogy a Google elengedi bizonyos Android-verziók kezét. Most is valami ilyesmi történt.

A Google-nél a napokban úgy döntöttek, mostantól nem támogatják az Android Ice Cream Sandwich (Android 4.0) operációs rendszeren a Google Play szolgáltatásokat. Mindez azt jelenti, hogy a jövőben az ezt futtató mobilok tulajdonosai egyre több hibával találkozhatnak majd a Google Play, a Google Térkép, a Gmail és más szolgáltatások működése kapcsán.

Persze a döntés érthető, hiszen a 2018 októberi felmérések szerint csupán az androidos mobilok 0,3 százaléka futtatja még mindig a 2011-ben kiadott rendszert. Mégis, a változás érzékenyen érintheti azokat, akik ilyen mobilt használnak, hiszen valószínűleg ők azok, akik valamilyen komoly oknál fogva (például pénzügyi nehézségek) nem váltanak újabb mobilra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatán

Forrás, szerző: hvg.hu