Kiszivárgott videón az Asus új csúcsmobilja, valami nagyon furcsa van az elején
Tech ', Mobil Telefon hírek

Az Asus már a 2019-es barcelonai Mobile World Congressre készül a Zenfone 6-os mobiljával, és úgy tűnik, a szenzorsziget tekintetében igen egyedi megoldást választottak.

Közeledve az év végéhez, a figyelem lassan a jövő év eleji eseményekre terelődik át. A januári Las Vegas-i CES után februárban jön a barcelonai Mobile World Congress, amire már a készülékgyártók is javában készülnek. A mobilokon az utolsó simításokat végzik, így nem csoda, hogy szép lassan egy-két kiszivárgott fotó vagy videó is felkerül majd róluk a netre. A mostani "áldozat" az Asus lett, akik a Zenfone 6-ost mutatják majd be Barcelonában, a kiszivárgott felvételek alapján azonban meglehetősen furcsa lesz a mobil.

Az Asus a többi androidos gyártó sorába beállva szintén tett egy szenzorszigetet a kijelző tetejére, annak elhelyezkedése viszont finoman szólva is furcsa. A notch ugyanis nem a képernyő közepére került, hanem a jobb szélére, nagyjából a kijelző ötödéhez.

A videó közlő olasz HDBlog felvételén jól látszik az is, hogy a szenzorsziget (ami valójában egyetlen kamerából áll) az akkumulátort és a térerőt jelző ikon közé ékelődött be. A mobilról ezen kívül annyit lehet még megtudni, hogy a hátlapjára dupla kamera került, alatta pedig az ujjlenyomat-olvasó található.

Forrás, szerző: hvg.hu