Ebből baj lehet: nem fogy az iPhone XR, több gyártósort el se indított az Apple
Tech ', Apple hírek

Mindenki azt várta, hogy a vásárlók megrohanják az Apple-t az új és legolcsóbban kínált iPhone-okért, a jelek szerint azonban nem egészen ez történt.

Az Apple nagyon tudatosan készült arra, hogy a szeptemberben bemutatott új mobilok közül az iPhone XR értékesítését később kezdje csak meg. Nem véletlenül, a mobil ugyanis nemcsak, hogy a legolcsóbb az idei felhozatal közül (persze még így is 300 ezer forintnál kezdődik), de nagyon úgy tűnik, hogy ár-érték arányban sokkal jobb választás lehet a másik kettőnél.

A cég végül október végén tette a boltok polcaira az iPhone XR-t, aminek értékesítésétől már csak azért is sokat várt az Apple, mert a legyártott készülékek jelentős hányadát a kínai piac szippant(hat)ja fel. Ehhez képest viszont egyelőre elmaradnak az eladási számok a korábban várttól.

A Nikkei beszámolója szerint az Apple kénytelen csökkenteni az iPhone XR gyártását, az ugyanis nem fogy olyan ütemben, ahogy azt remélték. A Foxconn és a Pegatron azt az utasítást kapta Tim Cookéktól, hogy ne indítsák el az újabb gyártósorokat – annak ellenére se, hogy korábban ezt tervezték.

A helyzetet ismerő belső forrás szerint a Foxonn például 60 gyártósorral dolgozott volna eredetileg, de csak 45-ön indította el a termelést. A Nikkei szerint az alacsony kereslet miatt

Forrás, szerző: hvg.hu