Az egyszerű ok, amiért levertnek érzed magad ősszel
Érezd!, Egészség

Ahogy vége van a nyárnak, és egyre ősziesebb, szürkébb az idő, azzal párhuzamosan az energiád is csökken? Egyelőre még egész sokat süt a nap, ám lassan jönnek a borongós novemberi napok, és ez még rosszabb lesz. Biztos te is sokszor hallottad már, hogy mennyire fontosak a vitaminok és az ásványi anyagok, mert ezek segítenek, hogy ne érezd magad ennyire gyengének, sőt szinte depressziósnak. Fontos azonban tudni, hogy ilyenkor nem feltétlenül kell rögtön multivitaminokhoz nyúlni, mert valójában ez az állapot gyakran egyetlen vitamin hiányának köszönhető.

Miért érzed magad ennyire fáradtnak?
Az őszi időjárás, és a hamar sötétedés miatt lehet rosszabb a közérzeted, mert egyszerűen nem jó érzés sötétben, vagy esős időben hazamenni délután, de valójában ennél többről van szó. Ebben az évszakban kevesebb időt töltesz a napon, így a D-vitamin szinted egyre csökken. Hiánya kezdetben kimerültséget, sőt, csontfájdalmakat is okozhat, és ez még csak a kezdeti stádium. Idővel ez romolhat, és egészen a csontok elpuhulásáig is vezethet, ami már komoly problémákat okozhat!

Ezért nagyon fontos, hogy ősszel és télen is tölts minél több időt napon, ha van erre lehetőséged. Ezen túl pedig mindenképpen kezdjél el szedni valamilyen táplálékkiegészítőt, ami tartalmaz D vitamint! Ha ezeket betartod, meglátod, sokkal jobban érzed majd magad a legszürkébb napokon is!

Forrás, szerző: cosmopolitan.hu