Ezek a peteérés jelei
Érezd!, Női öltöző

Peteéréskor van a legnagyobb esélye van a teherbeesésnek: vagyis amikor a petesejt kilökődik a petefészekből. Ennek a folyamatnak, vagyis az ovulációnak, jól érzékelhető jelei vannak.

Az ovuláció, vagyis a peteérés általában a menstruáció kezdete utáni második héten következik be – ez természetesen egyénenként, sőt ciklusonként is eltérő lehet, és függ a menstruációs ciklus hosszától is. A szakemberek szerint normálisnak tekinthető, ha a ciklus nyolcadik, de az is, ha a huszadik napján történik meg az ovuláció. A petesejt nagyjából 24 órán át életképes, ekkor kell megtörténnie a fogantatásnak.

Ha valaki kisbabát szeretne, nagyon oda kell figyelnie, hogy a lehető legjobb időpontban legyenek együtt a párjával, vagyis minél nagyobb legyen az esélye annak, hogy a petesejt és a hímivarsejt találkozzon. Éppen ezért érdemes figyelni a hölgyeknek a ciklusukat, és tisztában lenni azokkal a jelekkel, melyek az ovulációra utalhatnak. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem mindenki érzékeli magán a tüneteket, azok intenzitása is eltérő lehet, nemcsak egyénenként, de ciklusonként is.

Forrás, szerző: blikk.hu