Ezért egyél levest, ha fogyni szeretnél
Érezd!, Egészség

Megtaláltuk a legújabb a fegyvered a plusz kilók ellen! Ha eddig nagy ívben elkerülted a leveseket, mostantól tuti, hogy mindennap eszel egy tányérral!

A fogyókúráról és a levesről eddig csak a káposztaleves-diéta jutott eszedbe? Nyugi, nem kell hetekig ugyanazt a menüt enned! De itt az ideje, hogy egy kicsit közelebbi kapcsolatba kerülj a levesekkel, hiszen ezek a folyadékban gazdag, fincsiségek szuper segítőid lehetnek az álomalak elérésében.

Persze ne egy nagy tál bablevesre gondolj, rengeteg csipetkével és hatalmas adag zsíros tejföllel! A fogyókúrádba építhető levesek ugyanis, főleg friss zöldségből, sovány husiból és fincsi fűszerekből állnak, kevés sóval, mesterséges ízesítők és zsíros húsok nélkül.

Amint azt Kristen F. Gradney dietetikus elmondta, egy kisebb tányér leves, ami tele van zöldséggel, kellő rostot biztosít a szervezetnek, gyorsítja az anyagcserét, és ami még szuperebb, az az, hogy laktató is, így elkerülhetők vele a napközbeni – felesleges – nassolások. Egy ügyesen összeállított leves így jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint bármilyen más, főtt kaja.

Kezdetnek mit szólnál egy színes, sűrű zöldségleveshez, aminek egy adagja 100 kalória alatt van?

Hozzávalók:

1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 bögre sárgarépa szeletre vágva
4 bögre kelkáposzta apróra vágva
1 bögre zöldbab
1 paprika
2 szem paradicsom
2 evőkanál paradicsomszósz
2 bögre brokkoli
2 bögre szeletelt cukkini.
A hozzávalókat persze simán variálhatod, bármit hozzátehetsz és elvehetsz, a variációknak csak a fantáziád szab határt!

Így készítsd:

A hagymákat olívaolajon párold meg, majd add hozzá a sárgarépát, babot, káposztát. Ha ezek megpuhultak, öntsd fel vízzel, tedd bele a parit, pariszószt és a többi zöldséget. Fűszerezd ízlés szerint borssal, kakukkfűvel vagy bazsalikommal, csak egy pici sót tegyél hozzá. Hidegen és melegen is eheted!

Forrás, szerző: cosmopolitan.hu